Lectii de canto, muzica usoara si populara

      

Ce este muzica ?
Unii sunt de parere ca definitia muzicii ar fi aceasta: “Muzica este o artă care exprimă cu ajutorul sunetelor sentimente şi atitudini” sau ” Muzica este ştiinţa sunetelor considerate sub raportul melodiei, ritmului şi armoniei“.
Pentru unii, muzica poate insemna un mod de relaxare, o afacere, o arta, un mod de evadare din viata cotidiana, un prieten sau multe alte lucruri.
Asa cum zicea Platon, ” Muzica ofera un suflet universului, aripi mintii, zbor imaginatiei si viata oricui“. Important e sa realizam importanta muzicii, caci fara muzica viata ar fi monotona.
Ce studiem in cadrul lectiilor de canto?
Invatam sa cantam, dobandind treptat, prin studiu, antrenament sustinut si constant, tehnica si cunostintele necesere cantatului.
Ce inseamna acest lucru?
Pe parcursul lectiilor de canto vom dezvolta tehnica vocala, frazarea, respiratia, auzul muzical, rezistenta in timpul cantatului, identificarea registrelor vocale si folosirea lor optima dar si transmiterea emotiilor cu ajutorul cantecelor.
Avand in vedere zicala : 1% talent si 99% munca, putem spune ca progresul depinde de inteligenta, tenacitatea, motivarea si talentul fiecaruia.
Inhibitia reprezinta si ea o bariera in calea actului artistic dar si aceasta se poate corecta in cadrul orelor de canto la fel ca si gesturile necontrolate.
De la ce varsta putem incepe lectiile de canto?
Practic, nu exista o varsta minima de la care se pot incepe lectiile de canto. Totul depinde de dorinta, motivatia si puterea de a persevera a fiecaruia.
Astfel ca noi, la Scoala Particulara De Muzica Braila, ne adresam tuturor celor care doresc sa descopere tainele muzicii, indiferent de varsta, cat celor care au cunostinte muzicale dar care doresc sa-si imbunatateasca performantele, sa-si depaseasca limitele , sa descopere o alta forta si energie.
Orele de canto sunt adaptate in functie de fiecare elev in parte, de genul muzical preferat, de caracterul si personalitatea fiecaruia. O ora de canto dureaza 50 de min si se desfasoara cu un singur elev.

ioane design

    Scoala de Muzica Braila © 2019 | Sustinut de DanMusic.ro