Lectii de pian

      

Ce este pianul?
Pianul este un instrument muzical foarte raspandit, sunetul fiind produs de corzi metalice fixate pe o placa de rezonanta din lemn, lovite cu ciocanele acoperite cu pasla, prin intermediul unei claviaturi.
Franz Liszt spunea ca “ cele 88 de clape ale pianului asigura o extensie de peste sapte octave, mai mult decat o intreaga orchestra, iar acele zece degete ale unui singur om sunt suficiente pentru a vechicula acest imens material sonor”.
Dupa cum se spune, pianul este un instrument muzical al carui studiu dezvolta mai ales inteligenta copilului, observandu-se ca pe masura ce copiii parcurg orele de pian devin mai creativi, mai coerenti in gandire si se pot concentra mai usor cand au ceva de rezolvat.
Ce studiem in cadrul orelor de pian?
Cursurile de pian se desfasoara individual atat pentru copii cat si pentru adulti. De asemenea se va tine cont si de varsta, abilitatile, si nivelul de pregatire al fiecarui elev in parte.
Lectiile pot incepe de la varste mici, aparand pentru inceput si factorul distractie, factor important pentru copii. Pentru inceput acestia se vor familiariza cu instrumentul in sine, claviatura acestuia, invatand apoi treptat portativul, simbolurile notelor, cheia sol ,cheia fa , mai bine spus toate notiunile de baza legate de acest instrument, urmand ca incet, incet, sa reuseasca sa interpreteze primele melodii.
Cantatul cu ambele maini ajuta la dezvoltarea motricitatii, recunoasterea inaltimii sunetelor, intelegerea notiunilor de ritm, tonalitati joase, tonalitati inalte. Jocul cu degetele pe claviatura, atunci cand copilul apasa clape diferite cu mai multe degete ofera o modalitate usoara de a invata notiunile muzicale elementare.
Creatiile marilor compozitori si contactul cu acestea prin studiul pianului inca de la varste mici, conduc la intelegerea formelor, genurilor muzicale specifice diferitelor perioade de creatie.

ioane design

    Scoala de Muzica Braila © 2019 | Sustinut de DanMusic.ro